|| link exchange ||

07 November 2010

Will MySpace be sold or shutdown?

Kalau dulu zaman mude2 mesti korang dok layan 2 social network ni kan.. =b


Aku pun ade layan gak.. tapi just main2 je la kan.. Yela, mase tu budak2 lagi kan.. Sume benda pun nak buat main2 je.. kan..

Myspace ni wujud Ogos 2003 dan Facebook plak menyusul pada tahun berikutnya, Februari 2004..

Tapi setelah kehadiran facebook yang sememangnye kacak, dunia seakan beralih kepadanya..

Aiseh, citer Facebook jer ade plak agenda yahudi sume ape kan.. xpe, sebagai manusia yang bijaksana, kita seharusnya manfaatkan ia kearah yang sebaiknya.. =)

Sekarang pulak myspace katanya sedang dilanda masalah.. Owner myspace News Corp kate dorang tengah hadapi masalah.. Setelah kehadiran facebook, kehadiran pengunjung ke Myspace kian berkurang..

Yela, aku pun baru semalam jenguk Friendster setelah ntah berapa tahun aku x tengok Friendster aku tuh.. Nasib baik ingat password.. Korang ntah2 ade yang lupe password da.. gahaha.. Myspace plak aku memang da lupe password die, malas r nak bukak.. xde benda penting sangat pun kat situ.. huuu.. =b

Tapi dorang kate dorang akan buat sesuatu untuk bagi Myspace up balik.. =)

Sumber:
sini
dan sini

26 comments:

misSbLurRy said...

bekurangan sebb bila diorg design template , page jd berat and byk virus leh masuk celah2 gigi...

so solution wa close account, banyak2 account pun bosan juga..benda sama je semua tue..tp rasa syg..arg..da close dah pun..eheheh

... said...

salam..
ohh.fs dengan ms dah ketinggalan zaman..terlalu banyak 'black hole'..
hack tang komen je, habis 1 page user tu.isk..

faizs said...

miss : tutup trus.. gahaha.. ada fb suda kan.. =b
.... : a'ah.. bleh maen hack2.. abs punah.. huuu..

Faiz Tapit said...

hahah... aku dah tak ingt lgsg pn aku ade frenster 1 ketika dulu...

saya_arief said...

nak aktifkan balik fs..
hahaha..
;D

Rozuan Ismail said...

saya baru delete akaun friendster sy..tp myspace lom lagi sbb byk link artist..huhu

Anonymous said...

booo~....... blog x best hahahahah........

dari- cikguhensem

mumumeow said...

dulu sy boleh dikatakan gila ms la gk...
sjk ad fb ni...trus bralih...

ms lmbat n berat...

3Fortune Indonesia said...

Great blog, may success and luck will always follow, plase visit here:

http://onlinetourservices.com/blog
http://seliatour.com
http://the-arbazenas.blogspot.com

Thanks and have a wonderfull monday :)

merahitujambu said...

dh lama x hadap friendster...

faizs said...

wan : myspace salah satu medium artis upload music dorang, lagi2 yg indie =)
ano : kau diam cikgu x ensem, cikgugemok.. =b
3 : tq..

maCy said...

dari dlu xde ms~ hoho

FarhanaDr said...

Blog tetap raja di hati.. Heehee.. :)

Emilia Emira said...

hahaha friendster tuk bdk sekolah..penah dgr x?
tp skrg bdk sekolah pn daa xpndg fs tuh..grr~

✿....rossa alina....✿ said...

kadang2 bila rajin je bukak fs n ms tu..huhuhuhu..

kyle said...

lama dah aku tinggalkan myspace, hehehe.....layan fb je, btw, aku dh folo blog nie :)

aQbukanPuteriKepadaRaja said...

sekarang nie rasanya zaman lepak gan blog kot....

frster... my space... zaman kecik2 dulu.....

tau tak mana2 ruangan chat yg lg best selain YM @ MSN? yg paling lates?????

sHeRrY said...

hmmm... this is interesting^^, tho i don't speak malay i'm guessing this is all about myspace shutting down? is it really true that they're planning to do that? im sooo curious tho i don't own a myspace account^^, why are they planning to do that? and oh i just noticed that friendster is included, I have an account there but I started being inactive last year but before I had a facebook I was sooo active^^p soooo is it because of unpopularity? because of facebook? hope you'll reply to me about this because i don't speak malay and i wouldn't know if you already put the reason in the entry because I don't understand malay:]

Misztake said...

facebook ada semua kelebihan myspace ngn friendster.. game, muzik dll..
sbb tu dia bleh glamer dgn cepat

cHoc0^miNT said...

choco telah mendelete account myspace and friendster dengan jayanya setelah berpaling tadah dan menyemai chenta bersama facebook =)

alienelliz said...

haha nice entry bro..
myspace n friendster boleh kire setahun bape kali je buka..haha
facebook lagi mesra rasanya..=)

si biskut said...

ke 3-3 social network dah di deactivated kan...

pN.rOs said...

wakaka
da tak bukak langsung
lupa da pw

♥ Princess ♥ said...

errrrr sebelum wujud FB pun aku xde myspace...wakakaka

"My name is Akma, and I am not a terrorist" said...

dh x main dh bnde nie...hohok...

shadee_capdrag said...

friendster dah tinggal kenangan. bowink....