|| link exchange ||

30 October 2010

sayang atuk saya

semalam mama kol

(fon aku bunyi)
aku : ello, assalamualaikum.. heee..
mama : waalaikumsalam.. buat per tuh..
aku : tengah temankan member makan..
mama : owh.. mama nak masukkan duit, nak mama masukkan berape..
aku : hmmm.. masukkan jer brape2.. heee..
mama : nak masukkan brape..
aku : x kisah masukkan brape2 pun..
mama : ok.. nnt mama masukkan, da masuk mama bagi tau..
aku : ok.. time kaceh.. heee..
mama : mama x keje arini.. tu yg g bank.. tadi g anta atuk spital, buat medical check up.. pastu kene tahan..
aku : ha, nape atuk kene tahan..
mama : atuk kene tahan sebab tekak dier, kan aritu dier xde suara.. td doktor nak buat medical check up tgk kat tekak atuk mcm ade something.. doktor trus tahan atuk.. tgu doktor amik contoh.. klu darah tinggi sume ok, boleh balik la kot
aku : owh.. kat spital mane atuk pegi mum..
mama : spital klang sane..

tadi aku kol mama

aku : ello, assalammualaikum..
mama : waalaikumsalam..
aku : buat aper tu..
mama : td g amik gemok kat umah acik, ni baru sampai umah.. goreng ikan skit, ni tgh makan..
aku : ha, nape baru sampai umah..
mama : mama g tengok atuk kat spital tadi petang. mama kuar keje kul 4 td g tgk atuk kat sepital..
aku : ape doktor kate..
mama : doktor da amik contoh kat tekak atuk tu.. dapat tau keputusan dalam 3 ari doktor kate..
aku : sape jage atuk kat spital tyme malam..
mama : yik yg jage..
aku : mama abang balik esok.. da beli tiket da.. heee..
mama : naek bas kul bape..
aku : naek bas kul 8setengah pagi..
mama : owh.. ok la tu.. sampai klang kul 11.. nanti mama amik, boleh g tengok atuk kat spital..
aku : ok.. sok tengahari kte g tgk atuk..

*doktor, kau tengok2kan atuk aku tu elok2.. kau jgn macam2 plak.. pepon tq in advance yer doktor..

*atuk.. sayang atuk.. cepat sembuh tau.. esok tghari faiz datang tgk atuk yer..

29 October 2010

industrial training briefing

Sebagai seorang pelajar yang masih belajar, latihan industri (LI) atau dikenali juga sebagai industrtial training adalah perkara yang tidak asing lagi. Latihan industri ini biasanya perlu dilalui oleh pelajar yang dekat nak abis belajar, (cam aku kene belajar 4 tahun, so tahun 3 ni aku kene buat latihan industri. Oleh kerana aku adalah seorang pelajar, oleh yang demikian aku kena melaluinya dengan jayanya insyaAllah. Seperti kita sedia maklum, setiap perkara yang akan dilakukan seharusnya mempunyai permulaannya, dan permulaan kepada latihan industri adalah sesi briefing aka taklimat pada ketetapan berikut:

Tarikh : 1 November 2010 (Isnin)
Masa : 2.00 pm
Tempat : Auditorium Canselori, UTeM

as a conclusion, AKU KENA DATANG benda ni.

*further details : kat sini

happy birthday to you

orang sane,
orang kat sini nak kate,

selamat ulang tahun yang ke-22 tau
didoakan segala yang dicita tercapai
juga dibawah lindunganNya selalu
happy birthday
terima kasih atas semuanya

28 October 2010

sumpah aku suka


benda ni datang tiba-tiba, memang unexpected langsung.
memang rase very da sigh~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

yeah, aku like.
seb baek xde button lyke kat sini.
miahaha..
benda ini tangguh ke esok hari.
sumpah aku suka
sebab slide presentation pun on going.
u see, betapa rajinnye aku.
petang kul 3 nak present kul 10:21am ni baru nak buat.
miahaha...
so, boleh buat keje dengan penuh ketenanangan.

tapi aku nak balik sok.
camne ni.. sigh~
da aku x jadi suke plak.
=b

another presentation

update blog sat sebelum buat keje.. heeee.. =b
bilakah hari2 sebegini akan berakhir..
nak muntah dah ni.. sumpah penat..
even penat kene gagah gak.. AKU GAGAH.. GAGAHNYE AKU..

mengharapkan segalanya menjadi baik, tiada yang selain baik yang aku harapkan selain daripada perkara baik2 jer.. hokey..

enough2.. continue mensibukkan diri selepas sibuk yang ini

27 October 2010

critical and creative thinking

aku mengadap CCT ni sampai da kritikal.. muahahaha..
ni kasi intro jer r.. nak tengok full video datang kelas cik ct (eh silap), CCT tyme presentation esok.. layan jer even buruk.. hahak..

video

26 October 2010

aku yang sibuk

ark..
tolong aku..
banyak keje nak kene buat..
sori kawan klu tak dapat penuhi permintaan ko..
aku terpakse mandahulukan mane yang lebih dahulu..

rilek wahai diri, juz chill with all da works..
mengharapkan segalanya berjalan dengan baik dan suksess..

Ya Rab, bantu hambamu..
Aminnn..

hmmmm.. time ni gak la kangen kat insan2 yang aku kangen..
aku rindu, aku sayang kamu semua.. take care..

new update:
juz one call and u were really make my day.. thanks.. c u soon.. =)

25 October 2010

my first entry

Bismillah..

(serius)
Alhamdulillah, pertama sekali syukur ke hadrat Ilahi, kerana dengan izinNya blog aku ni siap.

Keinginan aku untuk create blog ni sebab sebenarnya selama ni aku hanyalah seorang blogwalker (ade ker perkataan nih.) Cam best jer tengok blogger2 lain tulis macam2 kat blog diorang. (walau aku tau ade best ade tak best) Tapi ape salahnya aku cube kan.. =)

Sepanjang aku jadi blogwalker, aku tengok ade blog citer pasal life dorang, kongsi ilmu, sharing muvie, lagu, software, blog untuk biznez n etc.. Bagi aku plak aku tak klasifikasikan (pergh ayat) sangat blog aku ni pasal ape. Tapi ape yg aku rase aku nak letak aku letak jer. Haha. Nama pun blog aku kan. My Blog, My Rulez. Haha. (aku da x serius nampaknya.)

(penat r jadi serius)
Inspirasi aku tuk create blog aku ni sebab budak ain ni hah yang bajet chumel.. Ini tak boleh jadi, klu dia da ade blog, aku pun nak.. miahahah.. boleh r aku gaduh dengan dier through blog plak.. hakhak..

So as a conclusion, AKU DA ADA BLOG WEH.. Sekian terima kasih.. Miahaha..